tisdag 14 december 2010

Recension bok: Abarat


Den här boken kan beskrivas med ett ord: Fantasyastisk. Helt och rakt igenom dränk i fantasyastik! Ett supermåste till alla er där ute intresserade av fantasy.
Den handlar om en värld där tiden är en plats i form av 25 öar, en ö för varje klockslag plus den 25timman som är platsen utanför all tid. Vi får följa Candy Kvackensår då hon upptäcker världen Abarat som är parallell med vår egen, men samtidigt upptäcker mer om sig själv än hon visste att man kunde. Kapitlen i boken skiftar karaktär att följa hipp som happ, ena stunden är du med Candy på hennes färd men i nästa kapitel följer du en annan av karaktärerna som är viktiga för storyn - vilket leder till att du blir konstant utsatt för cliffhangers som gör att du läser bara liite till än vad du hade planerat.

Ett tipps till alla som tänker läsa den här boken, LÄS DEN INBUNDEN! Pocket må vara enklare på alla sätt, men just den här boken kräver sin inbundenhet. Författaren Clive Barker är även konstnär och har fyllt boken med helt galna målningar på varelser och platser från Abarat vilket ger din egna fantasi en extra kick!

Det finns en uppföljare, men personligen tycker jag att den knappt var hälften så bra som den första. Det ska även komma en tredje bok om det magiska Abarat, men datumet för utsläppet har skjutits upp väldans länge nu och jag tvivlar inte en sekund på att det kommer dröja ett bra tag till.

1 kommentar:

  1. Super-recension, du beskriver så levande, inte utan än att man blir intresserad av lite fantasy;))
    kramizzzz

    SvaraRadera